Beheerst Budget

Diensten

Budgetbeheer

Met budgetbeheer bieden wij maatschappelijke hulp aan mensen, die in financiële problemen zijn geraakt, het overzicht kwijt zijn en dit niet meer zelf kunnen oplossen. Het inkomen wordt tegen betaling door ons als onafhankelijke derde beheerd.

Hulp bij schuldsanering Gemeente

Je financiële situatie kan het nodig maken dat je bij de Gemeente aan moet kloppen voor schuldhulpverlening of schuldsanering.

De gemeente vraagt een aantoonbare wil tot verbetering van de situatie door een stabiele periode waarin je financiën verantwoord worden beheerd. Dan is budgetbeheer noodzakelijk voor jou.

Vrijwillige schuldhulpverlening

Wij bieden ook de mogelijkheid tot vrijwillige schuldhulpverlening, waarbij wij met schuldeisers afspraken maken voor een oplossing van het schuldprobleem. In de meeste gevallen lukt dat. Budgetbeheer kan ook uitgebreid worden met budgetcoaching voor een langere periode.

Hoe werken wij?

Als je contact met ons opneemt, hebben we eerst een gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt je situatie besproken en kijken we samen welke hulp het beste bij jou past.

Een eventueel volgend gesprek is het intakegesprek. We vullen de nodige papieren in en nemen je financiële situatie door.

Als je akkoord gaat met de voorwaarden gaan we het budgetbeheer starten. Beheerst Budget opent dan samen met jou twee bankrekeningen.

Je inkomsten komen op daarmee op een aparte bankrekening en daarvan betalen we je vaste lasten.
Op de andere bankrekening komt je leefgeld te staan voor het doen van boodschappen.
Zo werken we eraan om je financiële situatie (weer) in balans te krijgen, schulden kunnen worden afbetaald en nieuwe schulden worden voorkomen.